Производствена база

Лазерното рязане е високоефективен метод за рязане на листов материал от стомана. Използването му позволява производството на изделия с висока точност на обработката, в кратки срокове. Режещият елемент при лазерното рязане се явява насочен лазерен лъч с голяма енергия, под въздействието на който се получава по-бързо топене, изгаряне или изпарение на материала.

Trumpf TCL3030

Мощност на лазера 3.0 KW
Максимална работна зона X x Y x Z 3000 x 1500 x 115 mm
Максимална дебелина на листа
Черна стомана 20 mm
Неръждаема стомана 12 mm
Алуминий 8 mm

BALLIU LC 1500 RTX

Мощност на лазера 2000 W
Максимална работна зона X x Y x Z 3100 x 1500 x 250 mm
Максимална дебелина на листа:
Черна стомана 15 mm
Неръждаема стомана 12 mm

CNC АБКАНТ DARLEY

Капацитет 8000 kN
Максимална дължина на огъване 2500 mm
Максимална дебелина на листа
Черна стомана 10 mm
Неръждаема стомана 5 mm

Заваръчен апарат IC Аргон

Всички функции ,които трябва да притежават професионалните машини са: импулсно заваряване с възможност за регулиране на силата; ширината и честотата на пулса; финна настройка в секунди на обдухването с газ преди започване на процеса; защитата с газ след затихване на дъгата; регулиране на ампеража при започване на заваряването; по време на заваряването и намалянето и гасненето при амппераж който да не оставя следа в края на процеса.

TIG


Мощност 3.8 kW MMA 5.8 kW
Обхват на заваръчния ток 10-180 A
Клас на защита IP23
Клас на изолация H
Охлаждане AF

VIG


Мощност 3.8 kW MMA 5.8 kW
Обхват на заваръчния ток 10-170 A
Клас на защита IP23
Клас на изолация H
Охлаждане AF

Валоогъваща машина

Валоогъващата машина е машина за огъване на плътни и валцовани профили с различно сечение и тръби, с голям радиус на огъване.
Тези машини са конструирани за работа със средни и леки листи, алуминий или неръждаема стомана. Преместването и позиционирането на валовете е хидравлично, преместването на двата странични вала е двустранно, орбитално. Имат защита от претоварване. Горният вал е задвижван с хидромотор куплиран с планетарна предавателна кутия. Те са с 3 бр. електронни дисплеи, отчитащи позицията на валовете. Управлението на функциите на машините се осъществява удобно и самостоятелно от подвижния пулт за управление. Разполагат със система за огъване на конуси, хидравлична балансираща система.

До 6 мм

Максимална дължина на огъване 2000 mm
Максимална дебелина на листа:
Черна стомана 6 mm
Неръждаема стомана 4 mm